El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, a Roquetes [Foto: ACDIC]

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró va assegurar que “estem en una nova revolució industrial i si volem ser una societat avançada, el país ha de fer una aposta clara per la ciència i el coneixement” en l’estrena de la jornada de divulgació científica Science Needs You! (SNY!) a l’Observatori de l’Ebre, a Roquetes.

Puigneró va felicitar-se que la jornada tingués lloc a les Terres de l’Ebre: “la ciència ha de ser un motor de la societat i l’economia, i ha de ser descentralitzada. No podem tenir un país xupa-xup, amb un cap gros i un cop petit, ha d’arribar a tot el país”.

La jornada, que promou l’Associació Catalana per a fa Divulgació Científica (ACDIC), va aplegar una setantena de persones, entre professors i estudiants. El president de l’ACDIC, va subratllar que “la jornada té la missió de promoure la ciència entre els més joves, i molt especialment entre les noies, amb la finalitat de despertar vocacions científiques”.

Professors i estudiants durant la jornada ‘Science Needs You’ a Roquetes. Foto: ACDIC

Tres noms propis: Anglada, Casalta i Barcons

La jornada va aplegar conferències i un debat a càrrec d’experts científics i emprenedors que van abordar l’exploració de l’espai com a noves oportunitats per a la ciència i la tècnica.

Entre els conferenciants, l’investigador català Guillem Anglada Escudé va explicar la seva tasca en el projecte Nüwa, que construirà una colònia al planeta Mart i els reptes arquitectònics, socials i polítics que suposarà reproduir la vida dels humans en aquell entorn.

El director del departament de ciència a SEHER, Joan Manel Casalta va posar com a exemple a la seva empresa, amb seu al País Basc, que acumula més de 60 anys vinculats a la indústria de l’espai i que col·labora en projectes amb la NASA i l’Agència Aeroespacial Europea.

El director de l’Observatori Europeu Austral, Xavier Barcons va exposar la tasca que s’està duent a terme al desert d’Atacama (Xile). Es tracta de la construcció del telescopi més gran del món seguint criteris d’economia sostenible.

‘Science Needs You’, una jornada sobre les noves oportunitats en l’exploració de l’espai
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram