[foto: Unsplash]

L’empresa catalana Sonicat Systems ha llançat al mercat un microscopi digital intel·ligent que permet analitzar mostres de mel a partir dels seus propis algorismes de deep learning i visió per computador. Gràcies a aquestes anàlisis més a fons, és capaç de determinar l’origen botànic de la mel i valorar-ne la qualitat.

La firma catalana, que ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, ha fet un pas més en l’anàlisi pol·línica. A través dels Cupons Indústria 4.0, ha implantat noves tecnologies en els processos industrials i ha robotitzat un microscopi tradicional.

Aquest microscopi compta amb una càmera i, pràcticament, no necessita la intervenció humana. Entrenant models d’intel·ligència artificial, l’equip de Sonicat Systems posa a la disposició de les empreses, els apicultors o les cooperatives que produeixen la mel una solució molt senzilla.

Els usuaris que emprin aquest sistema hauran d’introduir una mostra de mel centrifugada al microscopi, el qual en farà l’anàlisi i, posteriorment, classificarà al núvol a partir del software que s’ha creat per a aquesta pràctica.

És previst que aviat es pugui comptar amb un dispensador automatitzat que introdueixi fins a 24 mostres de mel, i que seran analitzades al llarg de tot un dia. L’empresa Sonicat Systems ha treballat de costat amb el centre Eurecat per a desenvolupar el seu primer dispensador automàtic Hoen.AI i actualment està duent a terme les primeres proves pilot del seu microscopi per a companyies referent en el sector.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram