
La secretària de Polítiques Digitals, Maria Galindo, amb la guanyadora, els finalistes i els membres del jurat de la primera edició dels Premis DCA [Foto: Govern]
La coordinadora de la DCA, Letícia Gómez-Alarcón, va fer balanç de l’activitat de la iniciativa i va destacar la progressió del creixement de l’aliança en els seus tres anys de vida. Els més de 600 membres representen el 45% del teixit tecnològic català en els sis àmbits que cobreix l’aliança, els quals són IoT, drons, ciberseguretat, Intel·ligència artificial, NewSpace i blockchain. Fins avui, la DCA ha facilitat més de 600 connexions professionals als seus membres i n’ha incrementat la visibilitat amb nous espais a fires i congressos tecnològics de primera cita, com el Mobile World Congress o l’Smart City Expo World Congress.
Apparattum ha estat la guanyadora del concurs DCA 2024
La jornada també ha inclòs la taula rodona ‘Comunitats tecnològiques emergents: estratègies per potenciar els teus resultats’, que va posar en comú l’experiència de membres de la DCA per teixir estratègies que millorin l’impacte i rendiment de les empreses del sector. A més, va acollir la fase final i el lliurament dels Premis DCA 2024, la primera edició d’aquests guardons, que pretenen reconèixer casos d’èxit tecnològic que han estat possibles gràcies als serveis i connexions de la Digital Catalonia Alliance. Després que les tres entitats finalistes (Apparattum, Cosmic Research i Muscope) presentessin els seus casos d’èxit en directe i que jurat i públic votessin la millor proposta, va guanyar l’empresa Apparattum.
Aquesta iniciativa proposava una solució basada en IoT al projecte de monitoratge mediambiental que Altercom21 està desenvolupant per a la implantació d’un sistema de control en zones amb recursos hídrics limitats que permet la recollida de dades en zones remotes millorant la gestió del medi ambient a Lleida.
La Digital Catalonia Alliance complirà el seu primer any de vol