La secretària de Polítiques Digitals, Maria Galindo, amb la guanyadora, els finalistes i els membres del jurat de la primera edició dels Premis DCA [Foto: Govern]

La Digital Catalonia Alliance (DCA), una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball i i2CAT, ha reunit 200 representants de l’ecosistema digital català per celebrar la tercera edició del DCA Members Day. Aquesta cita és el punt de trobada dels membres de les sis comunitats que integren la DCA, amb més de 600 empreses i entitats.

La coordinadora de la DCA, Letícia Gómez-Alarcón, va fer balanç de l’activitat de la iniciativa i va destacar la progressió del creixement de l’aliança en els seus tres anys de vida. Els més de 600 membres representen el 45% del teixit tecnològic català en els sis àmbits que cobreix l’aliança, els quals són IoT, drons, ciberseguretat, Intel·ligència artificial, NewSpace i blockchain. Fins avui, la DCA ha facilitat més de 600 connexions professionals als seus membres i n’ha incrementat la visibilitat amb nous espais a fires i congressos tecnològics de primera cita, com el Mobile World Congress o l’Smart City Expo World Congress.

Apparattum ha estat la guanyadora del concurs DCA 2024

La jornada també ha inclòs la taula rodona ‘Comunitats tecnològiques emergents: estratègies per potenciar els teus resultats’, que va posar en comú l’experiència de membres de la DCA per teixir estratègies que millorin l’impacte i rendiment de les empreses del sector. A més, va acollir la fase final i el lliurament dels Premis DCA 2024, la primera edició d’aquests guardons, que pretenen reconèixer casos d’èxit tecnològic que han estat possibles gràcies als serveis i connexions de la Digital Catalonia Alliance. Després que les tres entitats finalistes (Apparattum, Cosmic Research i Muscope) presentessin els seus casos d’èxit en directe i que jurat i públic votessin la millor proposta, va guanyar l’empresa Apparattum.

Aquesta iniciativa proposava una solució basada en IoT al projecte de monitoratge mediambiental que Altercom21 està desenvolupant per a la implantació d’un sistema de control en zones amb recursos hídrics limitats que permet la recollida de dades en zones remotes millorant la gestió del medi ambient a Lleida.

La Digital Catalonia Alliance complirà el seu primer any de vol
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram