L’equip guanyador de la hackató HackForGood, promoguda per la Xarxa de Càtedres Telefónica [Foto: UPC]

Un equip multidisciplinari format per estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Barcelona (UB) i el Campus 42 Barcelona de la Fundación Telefónica ha guanyat, amb el projecte ‘Data Help Us’, la hackató HackForGood, promoguda per la Xarxa de Càtedres Telefónica.

Els membres de l’equip guanyador -Celia Burrel, Carla Solé, Josep Blazquez, Hugo Martínez i Glaucia Silva- han proposat una eina que permet anticipar persones en risc de patir una malaltia mental a través del seu comportament a les xarxes socials i oferir-los campanyes personalitzades.

La HackForGood ha reunit més d’un miler de joves de tot l’Estat espanyol

El segon premi ha estat per al projecte de ‘Reciclatge Intel·ligent’, un sistema d’ajuda a la distribució de residus, amb processament d’imatges que ajuden a fer la tria de les escombraries i decidir quin contenidor és el més indicat per a cada deixalla. L’ha presentat un equip format per estudiants de la UB.

El tercer premi ha estat per a un equip també mixt UPC-UB, amb Javier Lalueza, Lluís Llull, Lluc Campins, Jaume Cortés, Joan Pané i Víctor Moreno, que han desenvolupat el projecte ‘Grand Band’. La proposta planteja la cura de les persones grans a través de comunicacions peer-to-peer entre sensors personalitzats en pulseres no intrusives.

A Barcelona, la sisena edició de la hackathó ha estat organitzada per les Càtedres Telefónica de la UPC, la UPF, la UB i la Universitat Rovira i Virgili (URV), a més del Campus 42, que ha ofert les seves instal·lacions a Nou Barris. Ha reunit més d’un miler de joves de tot l’Estat, que s’han enfrontat a un centenar de reptes tecnològics amb fins socials.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram