Foto: Freepik

L’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya (OEIAC) ha presentat aquest matí l’informe ‘Intel·ligència artificial, ètica i societat: Una mirada i discussió a través de la literatura especialitzada i d’opinions expertes’, sobre les consideracions ètiques i d’impacte social de la intel·ligència artificial, i ho ha fet després d’analitzar-ho a través de la literatura especialitzada en aquest àmbit i de la mà de persones avesades en l’ecosistema d’intel·ligència artificial català.

En la presentació virtual s’han exposat les dues parts de l’informe: per una banda, la revisió de la literatura especialitzada en aquest àmbit, passant per textos acadèmics, informes tècnics o d’investigació o articles periodístics. I de l’altra, més d’una vintena d’entrevistes han aportat diferents reflexions sobre l’impacte de la IA i el seu desenvolupament en sectors diversos, com el de l’administració pública o la ciutadania.

El director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, ha expressat que “el Govern vol posar en marxa un programa per fer créixer l’ecosistema digital del país i posicionar-nos com un centre de desenvolupament mundial d’IA”.

De la seva banda, el director de l’OEIAC, Albert Sabater, ha destacat que “són necessàries una millor comprensió i capacitació tècnica i humanista dels canvis que suposa una intel·ligència artificial en la nostra vida quotidiana, que requereix de l’adopció de polítiques i mesures que fomentin un ús responsable i amb les persones al centre”.

Aquest informe s’emmarca dins l’estratègia conjunta del govern de la Generalitat de Catalunya i l’Observatori d’Ètica i Intel·ligència Artificial de Catalunya, l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya Catalonia.AI i la Universitat de Girona (UdG), d’acord amb el Pla estratègic UdG2030: la suma d’Intel·ligències.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram