Predictheon rep el premi durant el MWC [Foto: Govern]

L’empresa emergent Predictheon participarà en la final de l’AI for Good Innovation Factory, que tindrà lloc durant la cimera global 2025 de l’IA for Good de les Nacions Unides. Ho farà després de guanyar el capítol català de la competició global d’startups liderada per la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), l’agència especialitzada en tecnologia digital de l’ONU.

Aquesta competició, impulsada per la ITU i el Govern en l’edició catalana, pretenia trobar les solucions d’intel·ligència artificial més prometedores que donin resposta als reptes globals dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Predictheon ha guanyat aquest certamen amb una solució d’IA predictiva per assistir els equips d’anestesistes en operacions quirúrgiques. I ho ha fet després de competir contra quatre empreses emergents més, com ABCDx, amb una eina per a la detecció òptima de risc d’infart; DevsHealth, amb una solució per optimitzar el desenvolupament de fàrmacs per al tractament de malalties infeccioses; Findspo, amb una plataforma dissenyada per donar suport a la resiliència demogràfica i la gestió de moviments migratoris; i NeurekaLAB, amb una eina per a la detecció i intervenció de les dificultats d’aprenentatge, com ara la dislèxia, la discalcúlia o el TDAH.

Predictheon participarà en la final mundial de l’AI for Good Innovation Factory

Després de proclamar-se la guanyadora de l’edició catalana, Predictheon accedirà a la gran final mundial i tindrà accés a un programa d’acceleració de la ITU. Alhora, accedirà a la xarxa d’Alumni per connectar amb altres startups que ja hi han participat; a oportunitats de xarxa amb capitals de risc de primer nivell, inversors globals i líders empresarials; i a una tutoria exclusiva d’experts del sector per perfeccionar encara més el seu projecte per a l’exposició internacional.

En la seva intervenció, la secretària de Polítiques Digitals, Maria Galindo, ha asseverat que “des del Govern continuem treballant junts i col·laborant amb entitats de rellevància mundial com la ITU de les Nacions Unides per garantir que la IA sigui una tecnologia que serveix a la humanitat”. El director adjunt i cap de l’Oficina de Normalització de telecomunicacions de la ITU, Bilel Jamoussi, així com el director de l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya Albert Sabater; la cap de recerca del grup RobIRI, Carme Torras, i la CEO i fundadora de ZeroError, Maria José Martí.

La Unió Internacional de Telecomunicacions es fixa en Catalunya per al seu programa d’acceleració
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram