En el context de la nova societat que estem construint, una societat volàtil, incerta, complexa i ambigua, és molt important obrir noves capacitats a tothom per aprendre a pensar i cooperar. L’educació i el sector aeroespacial són dues de les claus per avançar en aquests futurs reptes col·lectius, on totes i tots som partícips. Per això, Barcelona s’omplirà de talent els dies 27, 28 i 29 d’abril per celebrar el 4t Simposi d’activitats educatives relacionades amb l’espai. Aquest Simposi, organitzat per l’Oficina d’Educació de l’Agència Espacial Europea i l’equip d’organització local liderat per la Universitat Politècnica de Catalunya, serà un important punt de connexió entre estudiants, institucions educatives, de recerca i empreses del sector.

Però quins objectius té el Simposi? I reptes? Després de rebre més de 350 abstracts, l’equip d’organització hem seleccionat 200 projectes que es presentaran durant aquests tres dies, sobre ciències i tecnologies aeroespacials, educació i empresa. La missió del Simposi és clara: compartir coneixements, idees i experiències per ajudar a fer créixer a la propera generació de professionals de la ciència i la tecnologia espacials.

El Simposi vol posar en valor les activitats educatives relacionades amb l’espai, per inspirar cap a un futur millor, més capaç i inclusiu. Per això, també hi haurà diferents taules rodones sobre temes tan rellevants com l’emprenedoria, el salt de la universitat a la indústria, el paper de la dona, etc. Comptarem amb grans referents del sector com l’inventor de l’estàndard Cubesat Josep Puig Suari o l’astrofísica Fatoumata Kébé.

La missió del Simposi és clara: compartir coneixements, idees i experiències per ajudar a fer créixer a la propera generació de professionals de la ciència i la tecnologia espacials

A l’hora d’organitzar i gestionar el Simposi, des del comitè organitzador ens estem assegurant que sigui el més divers possible perquè creiem en una societat lliure i oberta on tothom tingui les mateixes oportunitats independentment de la seva edat, gènere, orientació sexual, nacionalitat, creences polítiques o religioses, estatus socioeconòmic, etc. També estem treballant per reduir al màxim possible la nostra petjada mediambiental.

El Simposi serà un canal per transmetre la necessitat d’elevar la comprensió de les institucions i organitzacions acadèmiques, industrials i governamentals sobre la importància de les activitats pràctiques i d’impulsar les oportunitats de formació i aprenentatge dins del sector.

Quin serà l’impacte d’aquest esdeveniment? Aquest Simposi suposa una oportunitat per visibilitzar el talent futur i jove. Per Catalunya, aquest esdeveniment és un espai ideal per donar veu a tot el potencial que som i tenim arreu del territori. Per això, i dins del programa del simposi, visitarem el Campus UPC de Terrassa on s’exposaran els diferents projectes educatius i de recerca del país; i celebrarem el sopar de gala a l’Observatori Fabra, un tresor històric de la nostra Barcelona que ens permetrà somiar més enllà dels estels des de casa.

Anna Ruiz Ayala dedica el seu temps a l’enginyeria aeroespacial, a la comunicació científica i a diferents projectes sense ànim de lucre

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram