Foto: BCN3D

Catalunya té 291 start-ups del sector del deeptech, segons l’estudi que ha dissenyat l’Agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i treball, ACCIÓ, i que en la seva primera edició pretenia fer una radiografia d’aquest àmbit. L’ecosistema que ha dibuixat aquest informe mostra que les empreses deeptech ofereixen solucions transformadores que donen resposta als reptes globals.

Les 291 startups del sector deeptech suposen el 15,3% del total i generen més de 1.700 llocs de feina altament qualificats, amb una facturació total de 124 milions d’euros. Els àmbits on més se centren són la biotecnologia, la Intel·ligència Artificial (IA), els materials de frontera, la robòtica i la fotònica, uns sectors on, històricament, Catalunya té una forta tradició industrial i en l’àmbit de la recerca.

De les prop de 300, el 42,6% són spin-offs, és a dir, que han nascut dins l’àmbit universitari, mentre que el 54% tenen una vida de menys de cinc anys, el que consolida Catalunya com un territori capaç de generar vida empresarial.

Durant la presentació d’aquest informe també s’ha anunciat la creació del Fons de coinversió deeptech d’ACCIÓ, un instrument que ajudarà les start-ups altament tecnològiques i que desplegarà el 2023 amb un pressupost de 2,5 milions d’euros. Les empreses que s’hi podran acollir hauran de ser les que tinguin, com a molt, tres anys de vida, i ho faran amb préstecs de fins a 10 anys amb un import màxim de 250.000 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram