Uns estudiants en una aula d’escola [Foto: Freepik]

El Departament d’Educació destinarà prop de 200 milions d’euros a digitalitzar els centres educatius catalans, dotant-los d’equipament digital específic i capacitant el personal docent en clau tecnològica. Es tracta de l’estratègia d’impuls digital i STEAM (Ciència, Tecnologia, Electrònica, Arts i Matemàtiques), la que compta amb més pressupost de les que s’han activat els últims anys i que implica més agents en la digitalització educativa. Aquesta inversió econòmica procedeix dels Fons Next Generation.

Després del Pla Digital de Catalunya, a partir del qual s’ha dotat l’alumnat i el professorat de dispositius portàtils per a la docència, ara es fa un pas endavant i es posa el focus en impulsar les eines per encara els reptes digitals amb garanties en els centres educatius i en els alumnes i els mestres.

Proporcionarà 30.000 panells interactius, espais amb pantalles, taules de llum, impressores 3D i kits i un catàleg de robòtica

Pel que fa a l’equipament, aquesta nova estratègia proporcionarà als centres 30.000 panells interactius, un catàleg de robòtica accessible per a tothom, espais amb pantalles, taules de llum, impressores 3D i kits de robòtica, una inversió de 2,4 milions d’euros en equipament maker per a 150 centres i 2.914 maletes audiovisuals que tindran càmeres, auriculars amb micròfon, trípodes i taules mescladores de so.

En paral·lel, es desenvoluparà el projecte FAIG d’acceleració d’STEAM, que preveu invertir en tecnologia i acompanyament pedagògic al qual s’adheriran 150 centres educatius. La intenció és que els 64.000 alumnes que hi participaran es converteixin en referents dins l’àmbit maker a partir de metodologies actives i tenint molt presents els reptes a curt termini, com l’estalvi energètic o l’emergència climàtica.

El Departament d’Educació completarà aquesta estratègia amb accions per acompanyar els centres docents en el desplegament d’aquests nous equipaments, així com per a la capacitació digital dels mestres des dels nivells inicials fins l’avançat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram