Foto: Freepik

El centre Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Center de la Universitat Politècnica de Catalunya · Barcelona Tech (UPC) i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya engegaran el curs ciutadanIA, una formació oberta a tothom i per la qual es mostraran els conceptes de l’àmbit de la Intel·ligència Artificial (IA).

Aquest és un curs que començarà dijous 19 de maig i la Fundació i2CAT també hi pren part i els tres actors pretenen posar a l’abast de tothom una eina de formació en IA, a través de la qual es pugui adquirir la cultura general per reconèixer els casos d’ús d’aquesta tecnologia.

ciutadanIA funcionarà a través d’una plataforma d’ensenyament en línia i vol convertir-se en un suport per tal de millorar algunes de les tasques de la vida quotidiana, així com per relacionar-se en aquesta tecnologia d’una manera segura.

El programa d’aquest curs està dividit en deu mòduls que fan entrar els participants en les àrees del raonament automàtic; en les dades; en la visió per computador; en les dades; en la robòtica; en els sistemes intel·ligents de suport a la presa de decisions; en els sistemes intel·ligents de suport a la presa de decisions i a l’ètica en l’àmbit de la IA, així com en el processament de la parla i la lingüística computacional.

Els continguts que s’hi tractaran han estat dissenyats per 17 professors de l’IDEAI i la directora d’aquest centre de recerca, Karina Gibert, n’ha estat la directora. La Fundació i2CAT s’ha encarregat de personalitzar la plataforma d’aprenentatge, mentre que l’empresa eLerniam ha produït els materials interactius .

Dins del marc de l’estratègia Catalonia.AI, aquesta nova formació se centra en casos reals, tracta de continguts d’IA que tenen lloc a la societat digital i en els objectius de desenvolupament sostenible i posarà en relleu l’ecosistema català d’IA, del qual n’extraurà casos d’èxit que s’han donat. A més, compta amb una assistent virtual, Icàtia, que acompanyarà els usuaris en el procés d’aprenentatge.

Per prendre part en aquest curs és recomanable registrar-se en la plataforma d’aprenentatge en línia, i és que d’aquesta manera guardarà els resultats dels exercicis i oferirà, al final del curs, una certificació oficial per part d’IDEAI i la Facultat d’Informàtica de Barcelona, de la UPC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram