Foto: Freepik

Un estudi dut a terme per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el centre tecnològic Eurecat i la Universidad Autónoma de Madrid ha establert que la Intel·ligència Artificial (IA) pot ajudar els alumnes en les necessitats que tinguin i coordinar-los amb els professors i minvar els efectes de l’educació a distància. Tenir la informació de l’alumnat actualitzada podrà establir, amb més detall, quina és la seva evolució i què cal en cada cas.

L’estudi s’ha publicat a la revista científica Applied Sciences i ha recollit els testimonis de 396 estudiants universitaris entre els cursos 2016-2017 i 2020-2021. Des de la UOC s’ha fet avaluació continuada abans de la pandèmia i aquest mètode s’ha aplicat també durant la irrupció del coronavirus.

Abans de fer l’examen final, els alumnes van rebre la possibilitat de fer tests amb unes preguntes adaptades al nivell de cada alumne, i en funció de les seves dades els van classificar en excel·lents, ben encaminats o en risc.

L’entrada de les tecnologies digitals en els estudis universitaris es plantegen com a repte poder avaluar el rendiment a distància sense fissures. La pandèmia, que va obligar a que els estudis fossin des de casa i s’ha avaluat i valorat, també, les oportunitats que donen les eines en línia, com les plataformes d’avaluació. A més, permeten detectar possibles fraus o plagis en les notes finals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram