Foto: Freepik

El Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) ha pres part en el dibuix del primer programa de treball europeu de Recerca i Innovació en 6G. Després del seu paper el 2014 en el Consell d’Administració de l’Associació de la Indústria de Serveis i Xarxes Intel·ligents 6G, ara ha posat el seu gra de sorra en el programa que promou l’entitat Smart Networks and Services Joint Undertaking (SNS JU).

La SNS JU va néixer fa pocs dies amb l’objectiu de fomentar la sobirania tecnològica europea en 6G mitjançant el programa d’investigació i innovació i implantar-lo el 2025 i impulsar l’estesa del 5G a Europa amb l’objectiu de desenvolupar mercats líders digitals i permetre la transició digital i verda de l’economia i la societat.

Amb un pressupost públic de 245 milions d’euros, el programa la SNS JU ha dissenyat un programa de treball d’’+D+i 6G on el Director de Programes d’ R+D+1 del CTTC, Doctor Carles Antón-Haro, n’ha estat implicat, cooperant en la seva estratègia.

El Programa de Treball 2021-2022 abasta activitats des de l’evolució del 5G (gràcies a assaigs i programes pilots a gran escala amb indústries verticals) fins a la investigació de frontera cap a sistemes 6G i esdevé la base de la propera convocatòria de propostes de projectes que sortiran al mercat el gener de 2022.

En paral·lel, el CTTC lidera diferents projectes, com MARSAL, TERAFLOT, MONB5G, 5GMediaHub, INSPIRE-5GPlus i 5G Epicenter, a banda d’aconseguir onze milions d’euros per a projectes d’I+D 5G-PPP, convertint.se en el segon major receptor d’entre tots els centes d’investigació i universitats d’Europa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram