Foto: Freepik

La cooperativa SalusCoop ha posat a escena una plataforma digital on els centres de recerca recolliran dades mèdiques de la ciutadania en un escenari segur i transparent i sense la presència d’intermediaris.

Aquesta iniciativa treballa amb dades anonimitzades i permet una participació voluntària i dona l’oportunitat als participants que decidir quines són les dades que cedeix i de quina manera ho fa.

Aquesta aplicació es troba en la seva primera etapa i d’entrada treballarà a través d’ecosistemes com Google Fit o Apple Health i amb enquestes que s’envien directament a la població.

Els centres de recerca que hi accedeixin, però hauran de complir cinc condicions en el tractament de les dades i que són utilitzar només les dades per a l’àmbit de la salut, que el centre no tingui ànim de lucre, que les dades rebudes es tractin de manera anònima, la retirada voluntària de les dades per part dels donants haurà de ser àgil i els resultats hauran d’estar publicats en obert.

SalusCoop i l’estratègia digital del Govern de la Generalitat de Catalunya coincideixen a l’hora d’assolir una nació digital forta i amb una ciutadania apoderada, i per aquest motiu s’inclou dins el marc de l’Estratègia Blockchain de Catalunya.

Els primers centres catalans que estan fent servir les dades per a investigacions relacionades amb la Covid-19 són el Consorci Sanitari de Terrassa, l’Hospital Vall d’Hebron, el Consorci Sanitari del Maresme i ISGlobal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram