Foto: INNOVI

El clúster vitivinícola català INNOVI aplicarà tecnologies com el Big Data, l’Internet de les Coses (IoT) o el cloud computing en les tasques del camp per tal de reduir costos i fer mínimes les emissions de CO2. Gràcies a aquestes noves eines digitals, persegueix l’objectiu de facilitar la detecció de compactació del sòl, a través de la introducció de sensors a la maquinaria amb què ja comptava. Amb tot, evitarà uns sobrecostos alts per als cellers i els viticultors.

Es tracta del projecte ‘Digitalització i Sensorització de Maquinària Existent’ (DiSMEX) i ha comptat amb el suport d’ACCIÓ (l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball), a través d’un ajut de 40.000 euros de la línia d’Iniciatives de Reforç de la Competitivitat (IRC).

Els primers casos pràctics d’aquest projecte s’han dut a terme a la finca Jean Leon i el Grup Estel. La primera ha ofert els seus Vinyals per a l’estudi, mentre que el segon ha aplicat sensors a la seva maquinària, a través de la seva eina WAATIC. L’empresa E-stratos ha estat l’encarregada d’analitzar les dades que han obtingut.

El clúster vitivinícola català INNOVI aplicarà tecnologies com el Big Data, l’Internet de les Coses (IoT) o el cloud computing

En paral·lel, el clúster INNOVI també aplica aquestes tècniques digitals en altres iniciatives, com l’aplicació de la tecnologia blockchain a la cadena de subministrament, al projecte BlockchainVi. Enfocat en la traçabilitat, el control per part de les denominacions d’origen i la logística, vol valorar quin és el rendiment de la blockchain al procés del vi.

El projecte “Propers” també funciona amb tecnologies disruptives i vol apropar els valors o les experiències que es troben darrere el producte gourmet per als consumidors. Ho fa aplicant etiquetes intel·ligents i obté més informació sobre el producte, utilitzant la realitat augmentada i el so 3D.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram