Foto: BSC-CNS

L’Ajuntament de Barcelona i el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) han presentat els resultats d’un estudi conjunt en què han valorat quina és l’accessibilitat a instal·lacions públiques de la ciutat. Aquest projecte funciona a través d’una plataforma web que avalua si la capital catalana compleix amb la provisió de serveis i equipaments de les ciutats de 15 minuts i s’ha posat a prova a partir de la creació de bessons digitals.

En el cas de les ciutats, crear un sistema de bessons permet analitzar les dades, examinar-ne els recursos i entendre quina és l’accessibilitat als serveis. Els bessons donen la possibilitat d’assajar diferents propostes i obtenir informació que permetin decidir quines són les polítiques més eficients. En format digital, permeten fer hipòtesis i recrear escenaris per aproximar-se a la incidència que podria tenir l’aplicació de les polítiques del consistori.

En el cas barceloní, s’ha obtingut un bessó digital per comprovar la cobertura a deu minut a peu de les parades de metro en les línies L8 i L9; per a analitzar la xarxa de biblioteques abans i després de construir-ne l’última (la Biblioteca Gabriel García Márquez); i per a testar els punts de recàrrega elèctrica o les estacions de Bicing.

A partir d’aram, l’Ajuntament de Barcelona preveu desenvolupar, seguint l’estreta col·laboració amb el BSC-CNS, un projecte de bessons digital més complex i amb dades més interrelacionades que millori la vida dels ciutadans. En un període de dos a quatre anys, el BSC liderarà la construcció del Bessó digital i el consistori en serà el principal proveïdor de dades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram