Foto: Josep Drudis

El soci de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell Josep Drudis ha estat escollit per la NASA per il·lustrar la imatge del 2 de setembre en la sèrie Astronomy Picture of The Day (APOD). La instantània mostra la galàxia M51 i és una imatge que podria veure’s a través d’un telescopi. Drudis compta amb un lloc web on publica les seves astrofotografies i el seu ull fotogràfic ha estat seleccionat per la NASA en la tria del mes de setembre.

La NASA acumula, dins la sèrie APOD, fotografies des del mes de juny de l’any 1995. En una base de dades on cada dia hi ha una imatge d’arreu del món seleccionada, poden veure’s-hi cometes, galàxies, planetes al detall o fins i tot aparells que s’utilitzen per a l’observació astronòmica.

Josep Drudis, l’astrònom afiliat a l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, va agafar el testimoni de Jayanne English i Ray Norris, que van fotografiar una imatge titulada amb el nom de “fantasmes que ballen: corbes de galàxies actives”, l’1 de setembre, i va ser seguida de la imatge de Satwant Kumar, que va retratar la nebulosa Iris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram