L’enginyera catalana Judit Giró Benet ha creat un dispositiu biomèdic per a l’start-up [Foto: Judit Giró]

L’empresa emergent catalana The Blue Box ha estat escollida entre les 20 start-ups més disruptives i innovadores del món gràcies a un dispositiu biomèdic ideat per l’enginyera catalana Judit Giró Benet que permet detectar el càncer de mama amb simples mostres d’orina.

Aquest projecte, que es va deixar veure durant la passada edició del Mobile World Congress, participa en l’Empresa Emergent Battlefield, una competició organitzada per TechCrunch, una de les publicacions tecnològiques més influents del món, en la qual 20 empreses emergents de tot el món presentaran els seus projectes i poden guanyar un premi de fins a 100.000 dòlars.

El dispositiu pretén utilitzar la tecnologia per salvar vides permetent a les usuàries fer anàlisis de càncer de mama amb un mètode menys dolorós i invasiu que una mamografia, el procediment habitual.

Dins de The Blue Box hi ha uns sensors químics que detecten els components específics de l’orina dels seus usuaris i envien aquestes dades al núvol, on un algoritme entrenat amb intel·ligència artificial (IA) la classifica i analitza.

L’empresa ha assegurat que en menys d’una hora el sistema pot detectar amb un 95% d’efectivitat si existeix un càncer de mama.

Els creadors de The Blue Box, que han aconseguit captar l’atenció internacional gràcies a la participació a l’empresa emergent Battlefield de TechCrunch, esperen posar al mercat el seu dispositiu al llarg del 2024 a un preu al voltant de 50 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram