Foto: Freepik

El Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i el Mobile World Capital Barcelona han fet una anàlisi extensa de la demanda del talent digital a Catalunya el 2020 i han situat la capital catalana com el nucli on s’aglutinen el major nombre d’ofertes digitals, amb 3.449 demandes. Amb un creixement del 26,5%, el ventall d’ofertes laborals en aquest àmbit ha pres nous camins i ha agafat força.

En l’estudi es pot llegir que fins a 4.500 noves ofertes de feina en perfils TIC s’han sumat durant els últims 12 mesos, perseguides per les més de 3.200 registrades en el sector de l’hostaleria i la restauració o les 2.000 en logística i distribució. D’aquesta manera, el sector digital es reivindica com un futur amb sortides laborals i en bona forma a Catalunya.

Pel que fa als perfils especialitzats més demandats, el líder és el de fronted developer, mentre que els de devOps engineer, fullstack developer, administrador de sistemes i data engineer són els altres quatre que completen la llista. De la seva banda, Zurich i Inetum encapçalen el Top10 d’empreses contractadores.

I aprofundint en el territori, la província de Barcelona acumula el major número d’ofertes, amb 4.250, de les quals 3.449 se’n registren a la Ciutat Comtal, seguida de molt lluny per Sant Cugat del Vallès, amb 146. Girona i Tarragona han sumat un nombre similar d’ofertes, 86 i 92 respectivament, i pràcticament el mateix nombre d’empreses, mentre que Lleida suma 72 ofertes i 31 empreses. A la resta de capitals de província’ han confirmat 153 ofertes de feina en total, 58 per a Lleida, 50 a Girona i 45 a Tarragona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram