Foto: Freepik

L’Agrupació Astronòmica de Terrassa ha programat la sessió virtual ‘Nebuloses planetàries, papallones entre les estrelles’ a càrrec de l’astrofísic Miguel Santander per aquest dissabte 23 d’octubre (22 h).

Les nebuloses planetàries són, probablement, el més bonic que es pot veure al cel amb l’ajuda d’un telescopi. En una investigació, Santander assegura que sent les estrelles essencialment esfèriques, com explicar que la majoria d’aquestes singulars bèsties no ho sigui en absolut? Com explicar les seves intricades geometries, freqüentment organitzades al voltant d’un eix preferent?

Els participants podran observar les nebuloses planetàries i com han canviat, expandint-se i diluint-se entre les estrelles. La sessió es podrà seguir a través d’aquest enllaç de Youtube.

Miguel Santander (Valladolid, 1979) és doctor en astrofísica per l’Institut d’Astrofísica de Canàries, i astrònom de l’Cos d’Astrònoms de l’Estat, a l’Observatori Astronòmic Nacional. Amb més de cent publicacions a l’esquena, és investigador en el camp de les nebuloses planetàries i estrelles evolucionades, amb especialitat en sistemes binaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram