Foto: Projecte Reality

Els integrants del consorci del projecte Reality han fet públic els resultats del seu treball en un acte al BCN Drone Center de Barcelona. El projecte consisteix a implementar una navegació segura per a drons, basada en el concepte de rendiment de navegació requerit (RNP) i aprofitat pel sistema europeu EGNOS.

El projecte, que ha consistit amb més d’un centenar de vols, s’ha analitzat a partir d’una campanya massiva de proves en escenaris reals centrats en els nivells d’integritat i precisió de navegació assolits. La sessió ha permès visualitzar una una demostració de vol de drons amb una de les plataformes utilitzades en el projecte.

Finançat per l’Agència Europea de Sistemes de Navegació Global per Satèl·lit (GSA), el projecte es concentrarà a estudiar l’anomenat error del sistema de navegació (NSE) -és a dir, la precisió de la solució de navegació- i l’error tècnic de vol (FTE) -la desviació del curs desitjat-.

Aquests dos factors són els principals contribuents a la mètrica Rendiment de navegació requerit (RNP), que és l’objecte d’interès del nostre projecte. REALITY pretén donar un nou sentit a les xifres de RNP, que tradicionalment s’utilitzen només per a l’aviació tripulada, i adaptar-les a les necessitats de la comunitat de drons.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram