La directora general de Societat Digital, Joana Barbany [Foto: Barcelona Digital Talent]

El Govern català, a través del departament de Polítiques Digitals, té la voluntat d’apoderar les dones en el món digital i impulsa el Pla DonaTIC, amb l’objectiu prioritari d’incrementar la presència femenina en el sector tecnològic.

L’ha presentat aquest divendres la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, a la jornada New Space Economy organitzada conjuntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona.

El Pla DonaTIC en l’àmbit aeroespacial s’estructura en quatre eixos de treball: fer les vocacions cientificotecnològiques de l’àmbit aeroespacial atractives per al talent femení del futur; visibilitzar la dona tecnològica i els continguts creats per dones en l’àmbit aeroespacial; formar i capacitar digitalment en l’àmbit aeroespacial i fer-lo més accessible i promoure una participació plena i efectiva de les dones de l’àmbit aeroespacial en la presa de decisions i l’emprenedoria.

Barbany ha explicat que el grup local de Barcelona de l’organització internacional WIA (Women in Aerospace) serà un agent clau en el desplegament del Pla DonaTIC Àmbit Aeroespacial, ja que donarà suport en moltes de les actuacions que es posaran en marxa.

Les dones al sector aeroespacial a nivell mundial suposen avui dia un 24% del total d’ocupacions i en els estudis d’enginyeria aeroespacial a Catalunya només ho són el 22% dels estudiants. El Pla DonaTIC té una dotació econòmica de 80.000 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram