Foto: Departament Polítiques Digitals

El robot mòbil autònom EVP-780-PAL (TIAGo Disinfection, pel seu nom comercial) desenvolupat per les empreses catalanes PAL Robotics i E Vila Projects, s’ha revelat com una solució òptima i eficient per realitzar tasques de desinfecció d´aire i superfícies en espais interiors públics i privats amb estalvi de temps, optimització de recursos i sense risc per a treballadors i usuaris.

Aquest és, a grans trets, el resultat de la prova pilot impulsada pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, amb l’objectiu de testar la viabilitat d’una solució robòtica per a la desinfecció autònoma d’entorns interiors.

Per, d’una banda, poder-ne prescriure la implementació als espais de la Generalitat, i d’altra, facilitar a les empreses desenvolupadores la comercialització de l’equip ja testat en un entorn real.

La prova pilot, fruit de la col·laboració entre Polítiques Digitals, PAL Robòtics i E Vila Projects, s’ha dut a terme durant vuit mesos als espais de l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, i un cop la solució s’ha demostrat com a viable i efectiva, la seva possible implementació en espais de l’Administració està en fase de valoració per part dels Departaments de la Generalitat.

Per la seva banda, les empreses desenvolupadores de la plataforma ja l’ofereixen comercialment com a solució adequada per implementar en hospitals, laboratoris, oficines i altres entorns de la vida quotidiana.

Tecnologia de factura catalana

El desenvolupament d’aquesta solució ha anat a càrrec de dues empreses locals: PAL Robotics i E Vila Projects. Ara fa un any, a l’octubre de 2020, les dues empreses catalanes van començar a treballar conjuntament en aquesta plataforma, dissenyada per desinfectar espais interiors.

La col·laboració publicoprivada que ha permès provar-la en un entorn públic real s’emmarca en el suport de la Generalitat, a través de Polítiques Digitals i en el marc de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya Catalonia.AI, al desenvolupament i implementació de tecnologies digitals avançades a Catalunya i a la integració de l’automatització de solucions tecnològiques i robòtiques en entorns públics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram