Foto: NASA

Fins el 9 de gener, l’astrofísic i investigador de l’Institut de Ciències de l’Espai Josep Maria Trigo mostra ‘El llegat del telescopi espacial Hubble a les portes de l’enlairament del James Webb’ a la Sala de l’Era de Can Figueres, a Gualba (Vallès Oriental).

La mostra pot visitar-se inclou textos sobre el telescopi Hubble, que es va posar en òrbita el 1990 i que va encadenar diferents missions durant 31 anys. El passat estiu va haver d’aturar la seva activitat per una reparació a l’ordinador que coordinava els seus instruments científics, però ha tornat a la càrrega després de solucionar-ho.

L’enlairament del James Web és previst per al 18 de desembre i es tracta d’un projecte que suma quinze anys de treball i on hi ha col·laborat 17 països. El camí que ha recorregut el telescopi Hubble és la millor carta de presentació per a que el doctor Trigo exposi quin pot ser el seu llegat i quin escenari s’obri a partir d’ara.

A banda de l’exposició, és previst que el dissabte 11 de desembre se celebri una jornada d’observació de la Lluna, a partir de les 19.00h a les portes de la mostra. L’horari de visita és de 10.00 a 14.00h i de 16.00 a 18.00h els dissabtes, mentre que els diumenges i els festius serà de 10.00 a 14.00h.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram