L’investigador Carlos Ramos ha aconseguit una plaça [Foto: ICCUB]

Les beques de doctorat (INPhINIT) i postdoctorat (Junior Leader) que promou la Fundació La Caixa tindran segell català. Fins a quatre investigadors de l’Institut de Ciències del Cosmos UB podran aprofitar aquestes ajudes. La intenció d’aquests incentius és potenciar el talent d’excel·lència i atraure investigadors d’arreu per tal de formar-los en clau tranversal.

Pel que fa a les beques INPhINIT, fins a 65 investigadors han estat seleccionats, dos dels quals integrants de l’ICCUB. Es tracta d’Emmanuele Foindi, graduat en Física a la Unviersitat La Sapienza (Roma) i que el maig de 2021 va tancar el màster de Física Teòrica amb el treball L’impacte d’un component de l’energia fosca primerenca en els observables cosmològics.

També en aquestes beques, l’investigador Carlos Ramos, de l’ICCUB ha aconseguit una plaça després del doctorat centrat en la dinàmica fora de l’equilibri des de perspectives analítiques i numèriques.

En les beques postdoctorat Junior Co Leader, estan cofinançades per la Comissió Europea dins el programa d’Horitzó 2020 i s’han seleccionats 45 aspirants.

Entre d’altres, Robbie Hennigar, que estudiarà els problemes oberts sobre l’estructura interna dels forats negres. Hennigar ja ha rebut la beca postdoctoral Banting, la més alta de Canadà. I Juan Felipe Pedraza proposa entendre la manera en què els graus de llibertat fonamentals de les teories generals de la gravetat quàntica es poden descriure mitjançant el llenguatge de la informació quàntica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram