La Generalitat s’implicarà en la transformació de la zona de les Tres Xemeneies. Foto: ACN

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, han acordat aquest dimecres la incorporació de la Generalitat al Consorci del Besòs, primer pas per transformar l’àrea de les Tres Xemeneies en un ‘hub’ digital i audiovisual de referència al país.

Colau ha recordat que el Besòs és un territori que fa anys que reclama que se’l “prioritzi” i que aquest acord suposa un “punt d’inflexió” per impulsar-lo des del punt de vista econòmic i social. “És l’hora del Besòs i estem contents perquè es fa realitat una demanda històrica”, ha afegit.

Al seu torn, Jordi Puigneró ha celebrat que la Generalitat passi a ser “impulsora” i no només espectadora d’un projecte que també “és de país”. El vicepresident ha destacat que la millor manera de lluitar contra les desigualtats socials és crear ocupació de qualitat al territori. Una ocupació que es crearà transformant l’àrea de les Tres Xemeneies en un pol digital i audiovisual que serà referent a nivell europeu.

Aquí, el vicepresident ha assenyalat que aquesta actuació suposarà donar continuïtat al 22@ i seguir apostant per un sector, el digital, que és el que més creix a Catalunya. “Som el país que som gràcies a la industria i ara ens toca també ser un país digital”, ha reblat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram