Foto: Freepik

Neix el Digital Innovation Hub de Catalunya (DIH4CAT), un projecte que impulsa el Departament d’Empresa i Treball a través d’ACCIÓ, així com el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Foment del Treball, PIMEC, Eurecat, el CVC, l’ICFO, la Fundació i2CAT, Leitat, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Barcelona Supercomputing Center i IESE Business School. Aquest consorci publicoprivat té com a objectiu donar un impuls a la incorporació de la tecnologia avançada per part de les empreses i les institucions catalanes.

El DIH4CAT aspira a satisfer els reptes de la industria i les administracions publiques a través del testeig de la tecnologia avançada, el que suposarà un pas previ a la seva instal·lació definitiva. El seu punt fort és el treball en xarxa, i les empreses i les institucions públiques podran buscar-hi les solucions i les infraestructures tecnològiques que els ajudin a impulsar la seva transformació digital.

El Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals aportarà un milió d’euros en forma d’ajudes de 10.000 euros cadascuna. Aquesta ajuts aniran destinats a que les empreses catalanes puguin fer proves de testeig i experimentació de tecnologies digitals, així com al desenvolupament de prototips i fer assajos.

Aquestes tecnologies estaran relacionades amb la impressió 3D, la robòtica i la fabricació avançada, la supercomputació/quàntica, la ciberseguretat, la intel·ligència artifificial (IA), el Big Data, l’Internet de les Coses (IoT) la 5G i la fotònica.

Per altra banda, el DIH4CAT oferirà a les empreses una eina d’autoorientació per analitzar el seu grau de maduresa digital d’una manera ràpida i senzilla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram