Jaume Peraire és professor d’Aeronàutica i Astronàutica del Massachusetts Institute Technology (MIT) [Foto: UPC]

Jaume Peraire, enginyer de camins, canals i ports per la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) i professor d’Aeronàutica i Astronàutica del Massachusetts Institute Technology (MIT), serà investit doctor honoris causa per la UPC el divendres 3 de juny. L’investigador del LaCàN i director de l’Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), Antonio Huerta, en serà el padrí.

Peraire va llicenciar-se l’any 1983 i quatre anys més tard va aconseguir el títol de doctor per la Swansea University (Regne Unit). Va continuar a l’Imperial College de Londres i el 1993 va convertir-se en professor del MIT, on va fundar el Centre de Ciències i Enginyeria Computacional, liderant el Departament d’Enginyeria Aeronàutica i Astronàutica del centre nordamericà, un departament del qual en va ser president.

El professor Peraire va destacar en diferents àmbits de l’enginyeria computacional i les seves aportacions han estat clau en els codis de malla que actualment utilitzen el British Aerospace, de la mateixa manera que la NASA utilitza uns codis als centres de Langley i Dryden creats per Peraire. Els seus algoritmes s’han implementat en diversos paquets comercials de càlcul per a elements finits i s’han llicenciat a través del MIC.

En el camp de la recerca, la seva aportació més destacada resideix en els mètodes Hybridizable Discontinous Galerkin (HDG), que s’estan estenenT com a alternativa als mètodes més clàssics de la dinàmica de fluïds computacional.

La proposta per investir Peraire honoris causa va aprovar-se el mes d’octubre i la va impulsar l’Escola de Camins, amb el suport de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) i del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram