El vicepresident Puigneró i el president de Microsoft Espanya, Alberto Granados [Foto: Govern]

El Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i la firma Microsoft posaran en marxa un protocol de col·laboració mitjançant el qual impulsaran el desenvolupament i la innovació en el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de Catalunya. Totes dues parts obren els braços a l’altra per a cooperar en àmbits com la sostenibilitat, el talent digital i la nova economia de l’espai, emmarcats en l’estratègia digital del Govern.

La firma d’aquest acord implica posar el focus en cinc àmbits que ambdues parts consideren prioritaris, i que són les tecnologies d’Intel·ligència Artificial (IA) sostenibles i eficients; el talent digital; el NewSpace; el projecte de salut digital i els serveis d’IA basats en el llenguatge.

En aquest sentit, i pel que fa als serveis d’IA basats en el llenguatge, Microsoft ha exposat la seva intenció d’estudiar l’ús d’eines i els recursos lingüístics generats pel projecte AINA en el desenvolupament de serveis i aplicació s amb tecnologies del llenguatge natural en català basats en IA. AINA és una iniciativa impulsada pel departament de Polítiques Digitals i el Barcelona SuperComputing Center pel qual es busca que les màquines tinguin el català com l’idioma d’ús.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram