Representants d’Aeroports de Catalunya a fira Expodrónica de Madrid [Foto: Govern]

L’empresa pública de la Generalitat de Catalunya Aeroports de Catalunya ha mostrat a la fira Expodrónica, que ha tingut lloc a Madrid i que suposa una de les fires més importants d’Europa de drons i nova mobilitat aèria, dos projectes que convertiran l’Aeroport de Lleida-Alguaire en una base de proves per a integrat l’operació de drons en entorns aeroportuaris. Aquestes iniciatives s’emmarcaran en l’aposta d’Aeroports de Catalunya per la tecnologia i la innovació a l’aeroport de Lleida-Alguaire.

Una de les novetats que s’han mostrat a Madrid ha estat el projecte europeu SAMVA. Aeroports de Catalunya hi pren part amb les companyies Ehang, Pildolabs, Thales Alenia Space, Eliance i l’associació Airports Region Council i junts pretenen desenvolupar una base de proves a l’aeroport lleidatà per a tecnologies de vol autònoms i gestió de l’espai aeri.

Per altra banda, Aeroports de Catalunya ha signat un acord amb Inmarsat, una empresa britànica de telecomunicacions per satèl·lit, pel qual a l’aeroport lleidatà es posarà en marxa un centre de proves i demostració de tecnologies d’avantguarda ATM (gestió del tràfic aeri) i UTM (gestió del tràfic sense tripulació).

Gràcies a aquestes dues iniciatives, l’Aeroport de Lleida-Alguaire s’erigeix com una plataforma innovadora per a mobilitat aèria urbana i un referent per a proves de l’espai aeri amb el desenvolupament de VELARIS, una aplicació de vehicles aeris no tripulats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram