Foto: Freepik

L’informe anual L’audiovisual a Catalunya 2021, que elabora el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), ha fet un recull de les dades dels moviments i tendències que ha seguit el sector audiovisual i de quina manera s’ha comportat. D’entre les dades més destacades sobresurt que en els darrers dotze mesos, la plataforma YouTube ha retirat 6,2 milions de vídeos, i d’aquests, el 94,6% han estat detectats a través d’eines d’Intel·ligència Artificial (IA).

En el que es refereix a la detecció humana de continguts il·lícits, aquest cribratge pot fer-se a través d’una persona que en sigui usuària, mitjançant informadors de confiança de YouTube, com ho és el CAC; d’organitzacions com ONG’s i d’organismes públics. Aquests últims són els més eficients a l’hora d’avisar la plataforma sobre el contingut que pugui infringir les normes de la comunitat.

El CAC s’ha manifestat sobre la detecció de YouTube de continguts il·lícits mitjançant IA i ha expressat els seus dubtes en aquest procediment i en el respecte cap al dret de la lliure expressió. Davant el nou escenari que es planteja, ha observat les mancances de les autoritats de regulació.

L’informe L’audiovisual a Catalunya 2021 ha exposat que el sector s’ha recuperat de les conseqüències negatives que va suposar la pandèmia. A Catalunya, el 2021 hi havia més de 3.609 empreses dedicades al sector audiovisual, amb una facturació de 6.703 milions d’euros que van ocupar 31.000 persones.

En el que es refereix a la inversió del mercat publicitari a Catalunya, va ser de 1.372 milions d’euros, un 13,3% més que l’any anterior.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram