Inma Martínez ha ofert la xerrada inaugural de l’AI & Big Data Congress [Foto: Eurecat]

L’AI & Big Data Congress ha començat a Barcelona i ha destacat la intel·ligència artificial com a eina imprescindible per a donar impuls a la competitivitat. En un format de dos dies que té lloc de manera presencial, aquesta cita, que organitzen el CIDAI i Eurecat dins l’Estratègia d’intel·ligència artificial de Catalunya, tracta l’impacte d’aquesta tecnologia en els negocis de les empreses que hi prenen part.

L’oradora que s’ha encarregat d’obrir la jornada ha estat Inma Martínez, posant en relleu el “superpoder” de la intel·ligència artificial en optimitzar els processos a la indústria, com les cadenes de subministrament i els recursos energètics. Martínez és experta internacional en tecnologies digitals i IA i presidenta i membre de diversos consells assessors, entre ells els del Partenariat Global en IA i de la Secretaria d’Estat per a la Digitalització i la Intel·ligència Artificial.

La secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat, Gina Tost, ha recordat que des del Govern seguiran treballant per a impulsar l’Estratègia d’intel·ligència artificial de Catalunya Catalonia.AI, una eina que reforça la indústria que ja existeix i que ajuda a potenciar l’adopció d’una tecnologia clau per al desenvolupament català.

El director de l’Oficina de Transformació Digital de l’Ajuntament de Barcelona, Mariano Yagüez, i el vicepresident d’Eurecat, Daniel Altimiras, també han intervingut per destacar els avantatges de l’ús de les dades i la manera en què la intel·ligència artificial generativa ha explotat pel que fa al seu rendiment.

En el marc de la primera jornada del congrés, s’han presentat casos reals d’empreses emergents capdavanteres en l’ús de la intel·ligència artificial. En aquest cas, es tracta de solucions en àmbits com l’avaluació de la sostenibilitat corporativa a través de la plataforma de l’empresa Clarity AI.

També s’han conegut les propostes de les firmes Nextmol, Mediktor i Nuclia, unes solucions que empren la intel·ligència artificial per a àmbits tan diferents com la indústria química, el sector de la medicina o l’ensenyament i l’aprenentatge.

Joan Mas: “Quant a recerca, a Catalunya som molt bons”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram