El Campus 42 del Parc Tecnològic Barcelona Activa ha acollit la presentació del NASA SpaceApps Barcelona [Foto: Barcelona Activa]

Els dies 5 i 6 d’octubre tindrà lloc la hackató NASA SpaceAPPS Barcelona, la hackató de STEAM més gran del món, que aplegarà ments creatives i apassionades per la ciència i la tecnologia per resoldre reptes globals utilitzant la col·laboració i la innovació. Avui s’ha fet la presentació al Campus 42 del Parc Tecnològic Barcelona Activa.

En aquesta edició a Barcelona, s’hi espera la participació d’estudiants, professionals, emprenedors i entusiastes de les disciplines STEAM, que tindran l’oportunitat de desenvolupar solucions innovadores en àrees com la sostenibilitat, l’exploració espacial, la salut i l’educació.

El projecte se centra en tres pilars fonamentals: la voluntat de fomentar la vocació, donar visibilitat al talent a l’Estat espanyol, i crear ocupació. “Aquesta hackató és una oportunitat única perquè els participants desenvolupin habilitats crítiques i treballin en solucions innovadores que poden tenir un impacte global, alhora que potenciem el talent local i contribuïm a la creació d’ocupació”, ha assegurat Oscar Sala, CEO de NASA SpaceApps Spain.

El campus gratuït de programació, 42 Barcelona, allotjarà novament l’edició d’aquesta cita internacional

El propòsit de la hackató NASA SpaceAPPS és visibilitzar i demostrar el talent que existeix a l’Estat espanyol. En l’edició anterior hi van participar 450 persones a sis ciutats, formant més de 100 equips. Un d’aquests va aconseguir quedar entre els tres primers de 57.900 participants de 150 països, i dos més van rebre mencions especials. Els reptes no només abasten la tecnologia, sinó també àrees crucials com l’alimentació i la sostenibilitat.

En l’edició passada, l’Estat espanyol va registrar el major nombre d’inscrits (més de 900) a tot Europa, i a escala mundial, va obtenir el dotzè major nombre de participants gràcies al suport destacat de les iniciatives locals, la qual cosa subratlla la importància i l’interès creixent per la innovació tecnològica al país.

A Barcelona, l’esdeveniment compta amb el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Agència Espacial Espanyola, Fundació Telefònica i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

El director de l’Àrea de Promoció del Sector Espacial de Catalunya (APEC) a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), Josep Colomé ha dit que “des de l’IEEC, estem compromesos amb la recerca, la innovació i la promoció del sector espacial de Catalunya. El NASA SpaceAPPS Challenge és una plataforma excel·lent per impulsar solucions creatives i amb impacte en problemes reals de la societat”.

El NASA SpaceAPPS Challenge Barcelona marca una fita per a la innovació local i global. Amb el suport de líders en ciència i tecnologia, aquest esdeveniment promou la creativitat i col·laboració, posicionant Barcelona com un epicentre de talent STEAM i reafirmant el seu compromís amb l’avantguarda tecnològica i científica a escala mundial.

Un equip de Barcelona Activa, finalista de la trobada mundial de programadors de la NASA
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram