Aldo Serenelli, al centre, acompanyat per Mar Mezcua i Serni Ribó [Foto: ICE-CSIC]

Aldo Serenelli, investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) és el nou director de l’Institut de Ciències Espacials (ICE-CSIC), afiliat a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). Acompanyat per Mar Mezcua i Serni Ribó com a subdirectora científica i subdirector tècnic, respectivament, assumeix la direcció d’un institut que pretén consolidar el seu creixement.

Serenelli va doctorar-se en Física a la Universitat Nacional de la Plata i ha treballat com a investigador a l’Institut Max Planck d’Astrofísica (Alemanya) i a l’Institut d’Estudis Avançats de Princeton (Estats Units) abans d0arribar a Barcelona el 2010. Aleshores, va unir-se a l’ICE-CSIC com a investigador Ramón y Cajal i va formar un grup d’investigació sobre astrofísica estel·lar teòrica, computacional i observacional. El 2018 va convertir-se en investigador científic titular de l’ICE-CSIC; del maig de 2020 a setembre de 2023 va assumir la subdirecció del centre; i des del setembre de 2023 exercia com a director en funcions.

La investigació d’Aldo Serenelli se centra en models estel·lars teòrics, concretament en estrelles de massa baixa i intermèdia des de les seves etapes evolutives més primerenques fins a les més recents. Els seus objectius d’investigació pretenen entendre els processos físics que governen l’estructura i l’evolució de les estrelles, la producció d’elements químics, l’estudi de l’estructura interna de les estrelles i la determinació de paràmetres estel·lars a través de les seves oscil·lacions ressonants naturals.

Durant la seva direcció, els objectius seran enfortir el creixement de l’ICE-CSIC, una progressió que ha viscut especialment en els últims anys, així com reforçar la seva posició com a centre d’investigació de referència a Espanya i Europa. L’ICE-CSIC també vol accentuar el seu impacte en la societat a partir del desenvolupament d’estratègies noves per a la transferència del coneixement a la indústria i l’administració pública.

Mar Mezcua: “A partir d’ara es detectaran galàxies nanes encara més llunyanes”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram