Foto: DE-CIX Barcelona

DE-CIX Barcelona ofereix ja serveis d’interconnexió com peering (interconnexions per IP), interconnexió privada i serveis d’intercanvi d’informàtica al núvol (cloud computing) a través de la seva reconeguda plataforma Apollon, així com accés addicional als principals núvols públics com ara Microsoft Azure, AWS, Google Cloud i IBM Bluemix i Oracle.

A més, després d’instal·lar-se en els centres de dades de BitNAP i Equinix, la companyia ha anunciat avui mateix que comença a oferir els seus serveis en un tercer centre de dades: el que EdgeConneX té a Barcelona.

La posada en marxa d’aquest punt d’intercanvi suposa només el punt de partida de l’aposta de DE-CIX per reforçar la connectivitat de Catalunya, dotant les empreses de més competitivitat en beneficiar-se de baixa latència i accés directe al major ecosistema d’interconnexió del món a Frankfurt.

La funció principal de l’intercanvi de tràfic és permetre que les xarxes estiguin interconnectades de manera directa, en lloc de per una o més xarxes de tercers, i reduir la distància que les dades han de recórrer fins arribar a l’usuari final (latència).

Així, amb aquest últim desenvolupament a Barcelona, ​​DE-CIX estableix el major ecosistema d’interconnexió neutral al sud d’Europa, juntament amb els punts d’intercanvi d’Internet que ja té a Lisboa, Madrid, Palerm i Marsella.

DE-CIX gestiona 28 punts neutres d’intercanvi d’Internet (o IX, per les sigles en anglès) a tot el món perquè els proveïdors d’Internet, les xarxes de continguts i els serveis en el núvol siguin al més a prop possible de l’usuari final.

Aquestes companyies realitzen peering (interconnexions per IP) en aquests punts neutres i, d’aquesta manera, aconsegueixen optimitzar l’experiència d’Internet dels usuaris, així com la seguretat de la xarxa.

Presentació de DE-CIX Barcelona [Foto: Generalitat]

Dona serveis a mercats internacionals

Tots els punts d’intercanvi de la companyia al sud d’Europa donen servei als mercats nacionals, però a més estableixen noves portes d’entrada europees a Amèrica del Sud i del Nord, Àfrica i Àsia. A més, gràcies a la interconnexió amb DE-CIX Madrid i Marsella, Barcelona està també connectada amb un de les majors IX del món, DE-CIX Frankfurt. A través d’aquest node, les empreses de Catalunya podran accedir a la major xarxa de serveis i proveïdors en el núvol del món.

A dia d’avui, ja són prop de 30 els clients (operadors de xarxa, proveïdors d’Internet, proveïdors de continguts i xarxes empresarials) que han començat a intercanviar tràfic a DE-CIX Barcelona i a fer ús dels serveis d’interconnexió i de l’ecosistema en el núvol que ofereix la companyia.

Entre els clients hi ha des de companyies globals de la talla de Google o Microsoft, fins a entitats locals com el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI).

Aposta per a la formació en infraestructures d’interconnexió

En el marc de l’arribada de DE-CIX a Catalunya, la companyia també ha anunciat l’acord a què ha arribat amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per crear la Interconnection Academy a Barcelona. Es crearà un centre de formació en telecomunicacions i infraestructures digitals, d’on sortiran experts en interconnexió certificats internacionalment.

La Interconnection Academy també oferirà un altre tipus de formació, sempre relacionada amb els serveis d’interconnexió de xarxes. A més, afavorirà el desenvolupament de les tecnologies digitals en tots els àmbits de la societat catalana i generarà noves oportunitats de negoci i ocupació dins de l’ecosistema digital català.

Puigneró: “Catalunya serà abans un hub digital intercontinental que aeroportuari”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram