[Foto: UPC]

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha creat la Càtedra universitària en Xips per a Arquitectures Avançades i Sistemes Fotònics i formarà els estudiants amb l’objectiu de captar talent per a reforçar les capacitats científiques, de disseny i de producció de la indústria de xips i semiconductors.

Es tracta de la Càtedra CHIP i compta amb la col·laboració del Barcelona Supercomputing Center (BSC), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i tretze empreses privades. Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa de ‘Càtedres Chip’ dins el projecte estratègic de microelectrònica i semiconductors (PERTE Chip), el qual és promogut pel Ministeri per a la Transformació Digital i la Funció Pública i es finança amb fons europeus Next Generation. Les tretze empreses que hi col·laboren aportaran un milió d’euros.

La nova càtedra de la UPC pretén despertar vocacions científiques i tecnològiques des d’edat molt joves i promourà, alhora, activitats adreçades a centres escolars, a través del projecte Sidecar. Aquest projecte vol enfortir els fonaments de l’educació tecnològica de primària i secundària amb la creació de píndoles informatives, tallers i conferències que despertin la curiositat dels més joves.

Aquesta càtedra comptarà amb la subvenció del PERTE Chip fins al 2026 i els fons propis i la col·laboració de les empreses garantiran la seva continuïtat. Dins del marc d’aquest projecte estatal, es preveu la creació de 17 càtedres universitàries amb la col·laboració de 80 empreses, les quals articularan una aportació de 54,5 milions d’euros.

La UPC i el Govern impulsen junts la nova titulació en enginyeria de satèl·lits
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram