Lluís Gil, Ariadna Anguita i Núria Escursell [foto: UPC]

Els estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Lluís Gil, Ariadna Anguita i Núria Escursell representen des d’avui i fins al 2 de juny la universitat catalana en la segona trobada d’estudiants universitaris al Parlament Europeu. Els tres alumnes catalans s’integren en el grup de 12 que representen l’aliança d’universitats Unite!.

A Estrasburg, l’objectiu final és el d’elevar a la Comissió Europea les propostes i les recomanacions necessàries per a la presa de decisions al voltant dels grans reptes europeus que s’han establert. L’Assemblea Europea d’Estudiants aplegarà 200 estudiants en la segona edició d’aquesta trobada i treballarà per a debatre temes d’actualitat, dissenyar recomanacions polítiques per al futur d’Europa i defensar-les davant dels responsables encarregats de la presa de decisions.

Els estudiants que hi prenen part han treballat des del mes de març sobre un dels temes que es tractaran a Estrasburg i, entre tots, elaboraran les recomanacions i les propostes concretes que enviaran a la Comissió Europea. Com a membre d’Unite!, els estudiants de la UPC estaran acompanyats per Dana Reignier-Tayar, Elaia Etchamendy, Charlotte Boudali, Hugo Cazaux, Roman Bouchet i Gonçalo Castro, de Grenoble INP-UGA; Gabriele Morello, del PoliTo; Hatef Hajian, de la Universitat d’Aalto, i Fjolla Hasani, de TU Graz, que també en formen part.

Entre els mesos de març i maig, els estudiants seleccionats per participar en l’Assemblea han estat treballant remotament sobre un dels temes que es tractaran durant les sessions a Estrasburg, on s’elaboraran les recomanacions i propostes concretes per a la Comissió Europea. El resultat final del debat i dels acords serà un document de posicionament comú per compartir amb els responsables europeus de la presa de decisions en cada àmbit. Lluís Gil i Núria Escursell coordinaran el panell “Digital. Com garantir una transició digital justa i sostenible en un context d’explosió de la demanda i d’escassetat de matèria primera?”, una de les xerrades que s’impartiran a Estrasburg fins al 2 de juny.

Unite! dissenya una guia sobre la ciència oberta en el context digital
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram