Presentació de la nova unitat ELLIS Barcelona [Foto: Govern]

La nova unitat ELLIS Barcelona s’ha presentat i s’integrarà a la xarxa paneuropea d’excel·lència European Laboratory for Learning and Intelligent Systems (ELLIS), la qual connecta els millors investigadors i investigadores en el camp de la intel·ligència artificial a Europa. D’aquesta manera, situa Catalunya com un actiu important quant a l’impacte de la recerca que s’hi duu.

La posada en marxa de la nova unitat permetrà impulsar la recerca interdisciplinària en IA i obrirà la porta a col·laboracions entre experts de diferents institucions en escala catalana i europea. La relació amb la indústria i la retenció i captació de talent també s’enfortiran arran d’aquesta unitat.

El Govern col·labora amb la nova unitat i implicarà els agents del sistema de coneixement del país i la unitat ELLIS Barcelona entrarà en l’Aliança de Recerca en IA (AIRA), la qual està coordinada pel Centre de Visió per Computador (CVC) i és una de les potes clau en l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya. ELLIS Barcelona també posarà el seu gra de sorra per a consolidar Catalunya com a líder en innovació i desenvolupament tecnològic a Europa.

A més, promourà la recerca interdisciplinària i transversal en IA i tractarà la recerca fonamental i aplicada a l’aprenentatge automàtic i altres àmbits relacionats. Les seves àrees d’expertesa són la interacció entre robots i humans, la comprensió del comportament humà, la IA segura i fiable, la bioinformàtica, la imatge mèdica i la innovació oberta.

La doctora en informàtica i matemàtica i Premi Nacional de Recerca 2020, Carme Torras, s’encarregarà de dirigir la unitat ELLIS. Amb tot, estarà formada per 23 investigadors i investigadores de cinc universitats i quatre centres de recerca del sistema català de coneixement, els quals són la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el Centre de Visió per Computador (CVC), l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI/CSIC-UPC) i el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS).

El Govern confirma des de Brussel·les la seva aposta per la regulació de la intel·ligència artificial
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram